Засідання інтервізійної групи психологів

25.01.2020   Administrator   Категорія: Новини психологів

16 січня 2020 року  в Тернопільській класичній гімназії відбулося чергове засідання інтервізійної групи психологів ЗЗСО м. Тернополя на тему «Розгляд складних випадків у психологічному супроводі школярів з сімей УБД».  

У зв’язку з ситуацією в країні кількість здобувачів освіти з сімей УБД постійно зростає, а деякі з них потребують особливої уваги та допомоги. Саме тому, на часі вдосконалення організації соціально-психологічного супроводу учнів даної категорії в закладах освіти. Результатом такого супроводу особистості у кризовий період повинна стати нова життєва якість – адаптивність, тобто здатність самостійно досягати відносної рівноваги у відносинах із собою та оточуючими як у сприятливих, так і в екстремальних життєвих ситуаціях.

Важливим питанням засідання стало використання технік і прийомів у роботі з дітьми та батьками, які опинились у складних життєвих обставинах внаслідок військових дій.

Особливу увагу психологи приділили використанню метафоричних асоціативних карт (МАК) в роботі з ресурсами у подоланні кризових ситуацій у рамках консультативного процесу.