День цивільного захисту

04.10.2021   Administrator   Категорія: План заходів

29 вересня 2021 року у Тернопільській класичній гімназії проведено День цивільного захисту. Учнівський та педагогічний колективи удосконалили свої теоретичні знання і практичні навички щодо дій в умовах екстремальних ситуацій, перевірили здатність грамотно і чітко діяти, щоб захистити своє здоров'я та життя.

На третьому уроці класні керівники та вчителі початкових класів розповіли дітям про необхідність дотримання правил пожежної безпеки в побуті, під час подорожі до лісу, про небезпеку, яку несуть у собі вибухові знахідки, план дій під час радіаційної небезпеки, правила поведінки у надзвичайних ситуаціях. На практичних заняттях учні мали змогу вдосконалити вміння у наданні домедичної допомоги потерпілим, одяганні індивідуальних засобів захисту.

Протягом дня здобувачі освіти переглянули навчальні відео: «Дії населення під час виявлення підозрілих предметів», «Правила евакуації під час виникнення надзвичайних ситуацій», «Нові шкільні правила – масковий режим», «Як вберегтися у натовпі» та ін.

Була опрацьована ввідна - об’єктове тренування «Пожежа». Підготовленість у разі виникнення надзвичайних ситуацій показали керівний склад цивільного захисту закладу, формування, які чітко діяли за своїм призначенням, педагогічний та технічний персонал, учні. Організовано і вчасно проведено евакуацію усіх учасників освітнього процесу, відповідно до розробленої в закладі Інструкції з безпеки життєдіяльності для учасників Дня цивільного захисту та об’єктового тренування. На лінійці провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Тернопільського районного управління головного управління ДСНС України у Тернопільській області Левчук Андрій Васильович наголосив на необхідності знань, вмінь та навичок дій у надзвичайних ситуаціях, розповів про різні засоби гасіння пожеж. 

https://drive.google.com/file/d/1cm0fMJj-u9idq31kJPQNw55QY7NVvOs9/view?usp=sharing