Засідання інтервізійної групи психологів

12.03.2019   Administrator   Категорія: Новини

5 березня 2019 року на базі Тернопільської класичної гімназії відбулось засідання інтервізійної групи психологів ЗЗСО м. Тернополя на тему: «Розгляд складних випадків у консультативному процесі з педагогами».

Психологічна допомога учасникам освітнього процесу є одним із завдань шкільного психолога. Часто вона реалізується в консультативній функції  працівника психологічної служби освітнього закладу.

Слід зазначити, що у кожної людини є основні потреби:

  1. виживання;
  2. фізичний комфорт;
  3. безпека;
  4. залученість в соціум;
  5. повага з боку соціуму;
  6. самореалізація.

У ході консультування психологу важливо виявити не лише не задоволену потребу особи, а і його ресурси, тобто, ті життєві опори, які знаходяться в розпорядженні людини. Творчість - часто і є тим ресурсом і опорою в професійній діяльності вчителя.

На цій зустрічі своїми творчими здобутками поділились  педагоги Тернопільської класичної гімназії: Атаманчук О.І. (вчитель математики та інформатики) та Паскевич І.Г. ( вчитель основ здоров’я та керівник гуртка  з бісероплетіння). Ольга Іванівна познайомила гостей  із власним творчим доробком. Інна Григорівна провела майстер-клас виготовлення весняної вітальної листівки.

Завдяки плідній співпраці, всім учасникам вдалось виготовити чудові листівки, наповнити їх віршованими побажаннями та віднайти власну ресурсну позицію.

Чудовий початок весни!