“Open House”. Зустріч з волонтерами Корпусу Миру США

15.04.2019   Administrator   Категорія: Новини

 

В Тернопільському національному педагогічному університеті імені Володимира Гнатюка уже традиційно четвертий рік поспіль проводиться навчально-ігровий семінар “Open House”. Особливістю цього альтернативного заходу є постійне залучення волонтерів Корпусу Миру США в Україні, що створює атмосферу повного занурення в англомовне середовище та дає можливість школярам перевірити свої комунікативні навички.

10 квітня 2019 року захід було організовано з ініціативи викладачів кафедри англійської філології та методики навчання англійської мови ТНПУ ім.В.Гнатюка в рамках проведення профорієнтаційної роботи для учнів 10-11-х класів загальноосвітніх шкіл міста Тернополя. Активну участь у проведенні цього семінару взяли добровольці Корпусу Миру 53 групи Абрам Краузе, Меган Столтенберг та Бонні Деркс.

Головна ідея - створити умови, щоби майбутні абітурієнти могли поспілкуватися англійською з однолітками та волонтерами, дізнатися щось нове, отримати позитивні емоції та, можливо, знайти нових друзів.

Цьогоріч було залучено більше, ніж 60 учнів старших класів Тернопільських шкіл, зокрема й Тернопільської класичної гімназії. Неординарністю було те, що проводили захід на основі популярної гри Trivia. Учнів із різних шкіл поділили на команди по 12-14 чоловік, основним завданням було - дати відповіді на питання 6-и різнотематичних раундів. Усі учасники отримали мотивуючі брендовані сувеніри від ТНПУ ім. В. Гнатюка, а переможці - додатково книжки, яким надзвичайно зраділи.

Щиро вдячні Abram Krause, Megan Stoltenberg, Bonnie Derks, що працювали в єдиній команді з викладачами протягом семінару; за креативність та натхненність організатору - доценту І.Д.Олійник; студентам другого та четвертого курсів факультету іноземних мов і працівникам читальних залів за допомогу, підтримку, забезпечення успішного проведення заходу.

Спілкування було невимушене, пізнавальне та продуктивне для усіх учасників.