Перший безпечний простір відкрили у Тернопільській класичній гімназії.

07.02.2023   Administrator   Категорія: Новини

Перший безпечний простір відкрили у Тернопільській класичній гімназії.

В рамках проєкту “Стійкість та розвиток” на Тернопільщині планують облаштувати безпечні простори у шести навчальних закладах: три школи в місті, три в районі. Перший безпечний простір вже відкрили у Тернопільській класичній гімназії. Тут з дітьми працюватимуть психологи й соціальні педагоги. Загалом у гімназії навчається понад 600 учнів,  серед них є чимало дітей ВПО. Для них такі простори надзвичайно важливі, бо ці діти пережили чимало болю, покидаючи свої рідні домівки.



 “У нашій області обрали шість освітніх закладів: три школи в Тернополі й три – в навколишніх селах. Раніше ці проєкти функціонували в буферній, сірій зоні на Сході України. У зв’язку з повномасштабним вторгненням цей проєкт був перенесений в західні регіони нашої держави”. (Директор Тернопільського благодійного фонду «Карітас» отець Роман Загородний.)

 

IMG_0219

Безпечний простір – це місце зустрічей, місце для дозвілля, для розвитку, відпочинку. Розрахований не лише для дітей, а й для педагогів та батьків. Тут кожен  може розраховувати на емоційну підтримку та зростання.

«Дякую Карітасу за надану можливість вдосконалити наше безпечне освітнє середовище, за матеріальну, фінансову підтримку, а також за ресурс та потенціал педагогів, психологів, соціальних працівників». (Оксана Бойцун – директорка Тернопільської класичної гімназії.) 

«Ми вдячні за те, що наші педагогічні колективи спільно з Карітасом організовують такі проєкти. Створення безпечних середовищ під час війни надзвичайно важливо для дітей, педагогів та батьків. Дякую за співпрацю, за можливість розвиватися у різних напрямках.” (Ольга Похиляк начальниця управління освіти та науки Тернопільської міськради)

Такі проєкти наразі вкрай необхідні для українських шкіл, переконана національний менеджер Марина Мартиненко.
 


«Я дуже вдячна своїй команді, Карітасу-Тернопіль, отцю Роману за підтримку і якісне впровадження проєкту. В цьому безпечному просторі – комфортно, стильно та затишно. Я думаю, що дітям, педагогам та батькам захочеться сюди приходити».

«Це знакова подія для Тернопільського благодійного фонду «Карітас». Безпечний простір – це острівець безпеки для дітей, вчителів та батьків», – каже координатор проєкту «Стійкість та розвиток» Анастасія Гурська.

Тернопільський благодійний фонд «Карітас»  дякує Карітасу України за турботу про дітей та їх щасливе майбутнє.