Участь в eTwinning Plus

06.02.2020   Administrator   Категорія: eTwinning

Цифрові компетенції та IT дидактика

Участь в eTwinning PDW “Digital Competences & IT Didactics” у Відні

11-13 грудня 2019 р. у Відні, Австрія, відбувся міжнародний семінар з професійного розвитку eTwinning (PDW) на тему “Цифрові компетенції та IT-дидактика”. На ньому  зібралися 131 вчителів із 34 країн, аби знайти шляхи до подальшої діджиталізації навчання. 

Від України у заході взяли участь дві ітвіннерки – Тетяна Холоденко з Тернопільської класичної гімназії та Наталія Решетнік з Вінницької НВК: ЗОШ І-ІІІ ст. – гімназії № 6.

 

“Інформатика / ІКТ” – друга за популярністю тема проєктів  eTwinning в Австрії після іноземних мов. 

“Саме тому “діджиталізація у школах” стала нашою неофіційною темою року” – пояснила Урсула Панушка, голова eTwinning Austria та Erasmus + School Education в OeAD-GmbH. 

 

“Те, що діти зростають з новими технологіями ще не означає, що вони знають, як ними користуватися”, – відмітила у своїй промові Дейрдре Ходсон з Європейської комісії. 

 

За три дні конференції ітвіннери відвідали різноманітні доклади, воркшопи та семінари австрійських і міжнародних професіоналів та мали можливість ознайомитися з новими ініціативами та інструментами. 

Різноманіття тем воркшопів було неймовірним: 

– Як використовувати інтернет безпечно та відповідально: інформація для вчителів

– Цифрові Ігри, як навичка 21 століття

– Використання  European SELFIE tool для досягнення цифрових компетентностей

– Speed-dating зі Штучним інтелектом

– Що освіта повинна не забувати давати учням

Та багато інших надцікавих тем. 

 

Другий день семінару був особливо цікавим, адже учасники та учасниці відвідували off-site події! 

Дві з них проходили у  Віденському університетському коледжі педагогічної освіти. 

“Лабораторія навчання майбутнього” (Future Learning Lab (FLL)

Future Learning Lab (FLL) наслідує освітню педагогічну концепцію EUN's Future Classroom Lab та австрійського проєкту  KIDZ: діти майбутнього. 

У Відні лабораторія вже 2 роки  навчає вчителів та робить курси підвищення кваліфікації у власному просторі. Ітвіннери відвідали лабораторію, а також освітні ярмарки та конференцію BMBWF 2019. 

 

Інноваційна студія освіти” (Education Innovation Studio,) 

Студія інновацій у освіті (EIS) співіснує зі FLL - ще одним із інноваційних пунктів для досліджень, освіти, подальшої освіти та розвитку школи Центру інновацій у навчанні та викладанні. EIS зосереджується на кодуванні, робототехніці та сторітеллінгу. 


Екскурсія у FLIP – Парк фінансового життя Erste (FLIP - Erste Financial Life Park)

https://www.financiallifepark.at/uk/welcome-to-flip

Erste Financial Life Park - інструмент для інноваційної фінансової освіти, що сприяє ноу-хау у грошових питаннях та допомагає молодим людям набути навички, необхідні  для відповідального та незалежного управління особистими фінансами.

 

Екскурсія у школу NMSi Feuerbachstraße

Середня школа у Фейербахштрассе зосереджена на інформатиці та інфраструктурі. Це одна з провідних шкіл в австрійській ініціативі eEducation для просування цифрових та ІКТ-компетентностей у всіх школах Австрії.

 

Семінар  у Лабораторії Да Вінчі (DaVinciLab)

DaVinciLab - це місце для дітей та вчителів, спрямоване на просування навичок 21 століття в т.ч. кодування робототехніки, проєктування та навіть кінолабораторії. Під час семінару учасники вивчили техніку дизайну за допомогою інструментів кодування та робототехніки (наприклад, Makeblock Plattform).

 

Протягом усії днів, крім професійної підготовки, організатори приділили багато уваги налагодженню міжнародних зв’язків між учасниками та учасницями. Завдяки цьому з’являються нові й нові проєкти eTwinning та дружні стосунки у нашій великій спільноті. 

Івент пройшов з великим успіхом! Про що красномовно свідчать і відгуки українських ітвіннерок, які, завдяки своїй плідній роботі у програмі, відвідали цей PDW. 

 

ВІДГУКИ про поїздку

Хочу висловити найщирішу подяку команді eTwinning Plus Ukraine за чудову можливість особисто побувати на триденному воркшопі з професійного розвитку у Відні. На заході панувала дружня атмосфера співпраці та передріздвяного настрою. Тема цифрових компетенцій воркшопів є надзвичайно актуальною в мінливому світі. Запрошені спікери - професіонали з різних сфер, розкривали її з різних аспектів, наштовхнули на роздуми та надихнули присутніх ітвіннерів на активні дії, які призведуть до покращення рівня освіти та тісної співпраці з колегами із усієї Європи. Повернувшись додому, я із задоволенням ділилась деякими матеріалами та здобутими знаннями з колегами та учнями школи-гімназії, в якій працюю.”

Наталія Решетнік (Вінницька НВК: ЗОШ І-ІІІ ст. – гімназія № 6).


Мрії збуваються! Завдячуючи програмі  eTwinning Plus та PSA Ukraine, я отримала можливість відвідати  міжнародний eTwinning семінар з професійного розвитку  “Digital Competences & IT Didactics for teachers”,що проходив 11-13.12.2019 року  у Відні. Застосування цифрових технологій – одна з найбільш важливих та стійких тенденцій розвитку світового освітнього процесу. Організатори  підготували різноманітну програму та професійні тренінги для учасників. Під час семінару було створено простір для роботи вчителів з різним бекграундом, що дозволило дізнатися про нові інструменти та їх імплементацію в класі, а також налагодити роботу між колегами з різних країн. Для мене це була чудова  можливість отримати новий  досвід та знання, вести захопливі розмови та дискусії з людьми, які поділяють мої інтереси. Натхненні, надзвичайно інформативні та фахові воркшопи ще раз переконали, що вчителю важливо іти в ногу з сучасними  технологіями та творчо використовувати їх в класі. В останній день семінару, коли ми у групах підсумовували отриманий досвід, дійшли висновку, що eTwinning дає можливість покращити свою цифрову грамотність, адже безпечне  середовище допомагає вчителям забезпечити успіх своїх учнів.”

Тетяна Холоденко (Тернопільська класична гімназія) 

 

  Джерело для статті: 

 eTwinning-Professional Development Workshop für Pädagog/innen in Wien – http://bit.ly/3ayvcjy

http://www.etwinning.com.ua/materials/news/441/#ad-image-0

 

Презентація програм педагогічної майстерності та досягнень у Тернополі

                

16 грудня 2019 р.

 

Спікерки: Оксана Турчин – амбасадорка Тернопільської області, Тернопільська гімназія "Гармонія" - відокремлений структурний підрозділ Галицького коледжу ім. В. Чорновола

Тетяна Холоденко – вчителька англійської мови Тернопільської класичної гімназії

 

Наша амбасадорка Тернопільської області Оксана Турчин провела презентацію для вчителів іноземної мови Тернополя. На ній вони дізналися про можливості міжнародних програм обміну, серед яких і наша програма eTwinning Plus! У своїй презентація Оксана наводила багато прикладів платформ, які пропонують івенти різного ґатунку та курси фахової підготовки. 

 

Тетяна Холоденко розповіла про свою практичну діяльність у фаховому розвитку, а саме про участь у конференції “Digital Competences&IT Didactics”, організованій програмою eTwinning. Цей захід міжнародного значення відбувся 11-13 грудня 2019  у Відні, Австрія, та об’єднав активних учителів з понад 25 країн Європи. Саме він надихнув Тетяну на впровадження та застосування інноваційних методик в освітньому процесі. Вона поділилась враженнями від участі у такій масштабній події та своїм яскравим прикладом продемонструвала можливості, які пропонує участь в програмі eTwinning Plus.

 

http://www.etwinning.com.ua/materials/news/440/#ad-image-0

Презентація програми вчителям іноземних мов міста Козова

30 січня 2019 р.

Спікерки: амбасадорка Оксана Турчин, Тернопільська гімназія «Гармонія»; вчителька-ітвіннер Тетяна Холоденко, Тернопільська класична гімназія.

В Козові відбулася презентація eTwinning Plus для вчителів іноземних мов міста. Тетяна Холоденко розповіла аудиторії про особливості програми, її переваги та можливості, які вона надає для професійного розвитку учителів. Окрім того, було наголошено, що програма – це потужний мотиваційний стимул для активної учнівської діяльності. А Оксана Турчин розповіла про робочий простір програми та продемонструвала практичне використання платформи eTwinning Live та Twin Space. Також амбасадорка виділила позитивні аспекти сфери освітніх можливостей для учнів та вчителів в рамках діяльності платформи eTwinning.

http://www.etwinning.com.ua/materials/news/397/

 

Презентація програми вчителям іноземних мов міста Бережани 

 17 січня 2019 р.

Спікерки: амбасадорка Оксана Турчин, Тернопільська гімназія «Гармонія»; вчителька-ітвіннер Тетяна Холоденко, Тернопільська класична гімназія.

Оксана Турчин та Тетяна Холоденко провели презентацію eTwinning Plus у Бережанській ЗОШ № 3 для вчителів іноземних мов міста.

Амбасадорка торкнулася питання про особливості імплементації реформи в умовах НУШ та розповіла про розвиток сфери освітніх можливостей для учнів і вчителів в рамках eTwinning. Також продемонструвала практичне використання платформи eTwinningLive та TwinSpace. У свою чергу Тетяна Холоденко ознайомила вчителів з особливостями програми, її перевагами та можливостями для професійного зростання вчителів; розповіла про її вплив на мотивацію учнів; продемонструвала робочий простір платформи.

Презентація програми освітянам Тернополя

15 січня 2019 р.

 

Спікерки: вчителі-івіннери Тетяна Холоденко та Галина СікораТернопільська класична гімназія

В Тернопільській класичній гімназії відбувся методичний діалог з елементами тренінгу «Компетентний вчитель – запорука успішної педагогічної діяльності».  На захід були запрошені вчителі гімназії та представники методичного цетру міста. Тетяна Холоденко та Галина Сікора розповіли про міжнародну проектну діяльність eTwinning з метою залучення до неї більшої кількості педагогів різних дисциплін. Окрім цього, була представлена робота у проекті, яка допомогла школі здобути нагороду eTwinning School Label.

 

                              

Презентація переваг eTwinning Plus 

для вчителів Тернополя

16 лютого 2018 р.

Спікери: Оксана Турчин (Тернопільська гімназія "Гармонія") і

Тетяна Холоденко (Тернопільська класична гімназія).

В управлінні освіти Тернопільської міської ради відбулася презентація програми eTwinning Plus для вчителів міста. Спікерами виступили ітвіннери Тетяна Холоденко і Оксана Турчин.

Тетяна Холоденко ознайомила учасників з особливостями програми та розповіла про основні інструменти її онлайн-платформи. У свою чергу Оксана Турчин продемонструвала практичне використання eTwinning Live та TwinSpace; висвітлила питання інтеграції eTwinning в шкільну діяльність в умовах запровадження концепції Нової української школи; розповіла про те, як програма розширює сферу освітніх можливостей для учнів та вчителів, сприяє формуванню в учнів ключових компетенцій ХХІ ст.

https://tkmcim.wordpress.com/2019/12/17/%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%bc%d0%b8-%d0%bf%d0%b5%d0%b4%d0%b0%d0%b3%d0%be%d0%b3%d1%96%d1%87%d0%bd%d0%be%d1%97-%d0%bc%d0%b0%d0%b9%d1%81%d1%82%d0%b5%d1%80%d0%bd%d0%be%d1%81%d1%82%d1%96/

 

 https://tkmcim.wordpress.com/2018/12/27/%d0%bd%d0%b0%d1%86%d1%96%d0%be%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d1%8c%d0%bd%d0%b0-%d0%ba%d0%be%d0%bd%d1%84%d0%b5%d1%80%d0%b5%d0%bd%d1%86%d1%96%d1%8f-etwinningplus/

Національна конференція

https://tkmcim.wordpress.com/2018/02/17/%d0%bd%d0%be%d0%b2%d1%96-%d0%bf%d1%96%d0%b4%d1%85%d0%be%d0%b4%d0%b8-%d0%b4%d0%be-%d0%bd%d0%b0%d0%b2%d1%87%d0%b0%d0%bd%d0%bd%d1%8f-%d1%96%d0%bd%d0%be%d0%b7%d0%b5%d0%bc%d0%bd%d0%b8%d1%85-%d0%bc%d0%be/