Фестиваль відкриття Року мов (німецька мова)

21.09.2017   Administrator   Категорія: Schulen: Partner der Zukunft

  Der Mensch ist so viele Male Mensch,

                                                                                                             wie viele Sprachen er kennt.

                                                                                                                         Johann Wolfgang von Goethe

2017 рік проголошено в Україні роком вивчення німецької мови, який пройде під гаслом «Зроби наступний крок» .

 

Сьогодні німецька мова – одна з найбільш поширених в Європі – нею розмовляють понад 90 млн. людей. В Україні німецьку вивчають 750 000 людей. Наша держава посідає 5 місце в світі за кількістю людей, які вивчають німецьку мову (після Польщі, Великобританії, Росії та Франції).

Десять учнів Тернопільської класичної гімназії разом із вчителем німецької мови Мудрик О.Б. взяли участь фестивалі – відкритті українсько –німецького року мов, який відбувся 9-10 вересня на Контрактовій площі у Києві.

Фестиваль розпочався велопробігом, найбільшим уроком німецької мови в Україні з прямим включенням з Києва, Харкова, Запоріжжя, Одеси та Львову. Діти, підлітки та дорослі змогли зануритися в німецьку мову в її різних аспектах. Поціновувачам німецької мови були запропоновані  вистави лялькового театру Олафа Мьоллєра, конкурси, книжковий ринок і інформаційні стенди німецьких організацій та підприємств. На святі можна було скуштувати традиційні німецькі страви та напої, а також взяти участь у кулінарних майстер – класах. На дітей чекали також  експериментальні  майданчики з майстер – класами від ІТ-школи «СМАРТ». Кульмінацією програми стали концерти українських ( «Гайдамаки», «Жадан та Собаки в космосі»)та німецьких ( «Kellerkommando», «Messer») гуртів.

Гімназистам надзвичайно сподобалася  програма свята. Попри складність у вивченні є німецька мова цікавою і багатоманітною, відкриває широкі перспективи для молодого покоління.

Вчитель німецької мови ТКГ Мудрик О. Б.