Гімназисти ТКГ пройшли мовний курс в Німеччині

25.07.2022   Administrator   Категорія: Schulen: Partner der Zukunft

Ініціатива PASCH надала  п'ятьом  учням  Тернопільської класичної гімназії можливість пройти мовний курс в Німеччині ( в рамках співпраці у міжнародному проєкті ,,Школи : партнери майбутнього" ). Стипендії    на підліткові мовні курси у  Бремен ( 26.06- 15.07.2022) і Пфорцгайм ( 31.07- 20.08.2022)  отримали  гімназисти  V-А та V-Б гімназійних класів: Лисак Яна, Стасюк Артур,  Косюк Софія, Міль Яна,  Шамрай Катерина за участь у конкурсі Гете-Інституту "MeinBlick Ukraine-MeinBlick Deutschland".
Учасники мовного курсу у Бремені поділилися  своїми враженнями :
- Косюк Софія(V-Бклас, вчитель Мудрик О.Б)
Я дуже задоволена, що виграла цей курс ,адже тут знайшла багато друзів з різних куточків світу:США, Сербії, Хорватії, Колумбії,Канади, Швеції, Турції, Азербайджану, Грузії, Німеччини, Намібії та України. Навчальна і розважальна програма були надзвичайно    цікаві: ігри , презентації , незабутні зустрічі,   екскурсії : Бремен, Гамбург, Бременгафен... 
Мене переповнюють позитивні та яскраві емоції . Я здобула  нові знання,досвід , маю нових хороших  друзів . Це великий стимул для подальшого вивчення німецької мови.
- Артур Стасюк ( V-А гімн.клас, вчитель Рейтор М .В.)
Мої мовні курси тривали з 26.06 по 16.07.Вони були, насправді, крутими! Навчався я з учнями із усього світу: США, Китаю, Канади, Туреччини, Айзербажану, Намібії, Швеції. Було дуже мультикультурно, цікаво спілкуватися і познайомитися з ними. Ми стали справжніми друзями.Також був вражений системою німецької освіти, на заняттях ми багато розмовляли, робили багато усних завдань, грали в ігри і  займались практичними вправами . Наша вчителька - Хельга Вюртс, стала нам справжньою подругою .Я дуже задоволений результатами  проходження цього  мовного курсу і надзвичайно вдячний Гете Інституту за таку можливість.