Еко-сумка

25.04.2019   Administrator   Категорія: Учнівське самоврядування

Немає необхідності докладно розповідати про те, наскільки гостра проблема екології в житті сучасної людини. Інерційність наша відома, та довгий час розмови залишалися розмовами. Проблеми стали по-справжньому вирішуватися тільки в останні 10-15 років.

Одним з напрямків стало поступове витіснення з ужитку поліетиленових пакетів, які ще недавно масово використовувалися не тільки в промисловій упаковці, але і в побутових цілях.

Немає господині, яка не користувалася б звичайним поліетиленовим пакетом для продуктів. Нагадаємо, ще до поліетилену, в нашій країні для цих цілей існували зручні «авоськи», які легко поміщалися в сумках і навіть в кишенях. Нове, як відомо, – добре забуте старе. «Авоськи» замінили сьогодні сумки з текстилю, які поступово витісняють поліетиленові пакети. Такі сумки називають еко-торбами, маючи на увазі їх повну екологічну безпеку.

По зручності еко-сумка з текстилю нічим не поступається пакету з поліетилену. Вона дуже зручна, складається до невеликих розмірів, займаючи мінімум місця, дуже міцна, легко відпираються і чудово сохне. Поліетиленові пакети, як відомо, просто викидають.

Матеріали, з яких шиють еко-сумки, не вигоряє з часом, не линяють при пранні і не бруднять рук. Сучасний дизайн в яскравих кольорах поєднує практичність еко-сумки з її привабливістю в якості стильного аксесуара. Сумка дуже зручна для носіння в руках і на плечі. Можливий варіант такої сумки у вигляді рюкзака, що зручно для правильного розподілу навантаження та звільнення рук.

Використання таких сумок стрімко набирає популярність, тому учні IV-А класу вирішили запровадити проект з пошиття еко-сумки. Технологія, як бачимо, дуже проста. Важливо розкроїти тканину так, щоб відходів вийшло як можна менше. Коли основні частини викроєні, із залишків роблять ручки. В сумку можна вставити блискавку, пристрочивши декоративні деталі.

 Ця тема виховує в школярів любов до праці, бережливе ставлення до природи та бажання прийти їй на допомогу, формує екологічну культуру і почуття особистої відповідальності за природу рідного краю.

Еко-сумка – модна турбота про екологію!

Учасники проекту: Гордійчук Н.Я., Генкул Л.М.

Організатор: Остапенко Н.В.

Виконавці: гімназисти.