Правила поведінки здобувача освіти

19.02.2021   Administrator   Категорія: Учнівське самоврядування

Правила для здобувачів освіти

Тернопільської класичної гімназії 

Вступ:  Місія Нової української школи стверджує, що ми розвиваємо моральні та етичні духовні якості здобувача освіти і почуття розуміння інших. Наша візія передбачає, що здобувачі освіти мають бути організованими, свідомими, турботливими та відповідальними, вони мають поважати права інших і робити свій внесок у загальне благо. Маючи це на увазі, ми створили політику прогресивної дисципліни, яка відображає місію та візію нашої гімназії «Доброзичливим бути модно».

Здобувачі освіти Тернопільської класичної гімназії :

  1. Виконують вимоги освітньої програми, дотримуючись принципу академічної доброчесності, працюють для досягнення результатів навчання, передбачених стандартом освіти для відповідного рівня освіти.
  2. Дотримуються вимог законодавства, Статуту ТКГ, правил внутрішнього розпорядку.
  3. Приходять на уроки і позаурочні заходи вчасно, не запізнюються. Покидати гімназію в урочний час можна лише з дозволу педагогів (за узгодженням з батьками).
  4. Не пропускають уроки без поважних причин. Здобувачі освіти, які тимчасово не відвідували заняття , повинні надати класному керівнику медичну довідку чи письмове пояснення батьків про причину відсутності.
  5. Поважають гідність, права, свободи та законні інтереси всіх учасників освітнього процесу, виявляють повагу один до одного,  до вчителів, працівників гімназії.
  6. Дотримуються моральних, етичних норм, поводять себе ввічливо, толерантно, не використовують ненормативну лексику, непристойні жести, не допускають використання будь-яких форм насильства, булінгу.
  7. Звертаються до класного керівника, вчителів, психолога, соціального педагога,  дирекції за допомогою, якщо проти них здійснюються протиправні дії, а також повідомляють про відомі їм випадки вчинення булінгу чи підозри про його вчинення дирекції або педагогічним працівникам.
  8. Бережливо ставляться до державного, громадського, особистого та чужого майна, підтримують у гімназійних приміщеннях та території чистоту і порядок.
  9. Під час уроків, перерв, позаурочних заходів дотримуються правил техніки безпеки, виробничої санітарії, інструкції з охорони праці. Під час перебування в закладі освіти та на його території чітко виконувати правила безпеки життєдіяльності учнів: не бігати, не штовхатись, не кричати, не влаштовувати метушливого, неконтрольованого руху та рухливих ігор, що можуть призвести до падіння та травмування.
  10. Беруть посильну участь у різних видах трудової діяльності, що не заборонені чинним законодавством; долучаються до суспільно корисних справ класу, освітнього закладу.
  11. Дотримуються правил особистої гігієни, дбають про відповідний зовнішній  вигляд.
  12. Відповідально та дбайливо ставляться до власного здоров’я, життя і здоров’я оточуючих, ведуть здоровий спосіб життя, не вживають алкогольних напоїв, наркотичних речовин, не палять і не спонукають до цього інших.
  13.  Не приносять до гімназії предмети або речовини, які можуть зашкодити здоров’ю та безпеці оточуючих або завадити проведенню освітнього процесу.

 

ПОГОДЖЕНО

Протокол засідання

Учнівського Парламенту  ТКГ

15.09.2019р.