Дорогі учні, випускники, шановні педагоги, батьки!

26.05.2020   Administrator   Категорія: Оголошення

Дорогі учні, випускники, шановні педагоги, батьки!

Цього року 29 травня на календарі сповіщає про свято Останнього дзвоника, яке вперше пройде без радісного гаму на подвір’ї гімназії, різнобарв’я вишиванок, щемливих слів, традиційного прощального вальсу випускників та ходи під рушниками. Останній дзвоник - це особливий день, коли підбивають підсумки зробленого за навчальний рік. Результат спільної цьогорічної праці учнів, учителів та батьків є значний. Гімназисти були активним учасниками та призерами традиційних конкурсів літературно-мистецького, історико-краєзнавчого, екологічного спрямування. 14 учнів здобули 25 призових місць на ІІ та ІІІ етапах Всеукраїнських учнівських олімпіад, 4 учні - переможці на ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук. В рамках міжнародного проекту «Школи: партнери майбутнього» за підтримку Goethe-Institut в Україні п’ятеро учнів гімназії отримали стипендії на проходження мовних курсів у Німеччині, троє учнів вибороли поїздку для участі у музичному фестивалі у місті Турин (Італія), 26 учнів успішно склали іспит з німецької мови на рівні А1 – В2. Спільно із школами-партнерами проєкту на базі гімназії проведено воркшоп «Машина часу». Тернопільська класична гімназія – у числі трьох шкіл Тернопільщини, які отримали відзнаку eTwinning School за  активну участь в програмі «eTwinning Plus». Це перша нагорода програми, яка відзначає роботу не лише окремих учителів, а цілої команди ітвінерів та керівництва школи.

Дорогі випускники! Протягом років навчання в гімназії ви неодноразово доводили, що є талановитими, творчими, креативними, спортивними. Серед Вас – призери ІІ та ІІІ етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад, переможціІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук,переможці міських змагань з орієнтування на місцевості «Золота осінь – 2019», багаторазові призери змагань з техніки пішохідного туризму, призери міських фестивалів та конкурсів художньо-естетичного спрямування. Гордимося, що серед вас є «Кращий учень школи», кандидат в майстри спорту зі сноуборду, переможець та призер відкритих обласних спелеологічних змагань, призер та переможець міських та обласних змагань з біатлону, стипендіат програми міжнародного університету Конкордія. Твердо вірю, що Вам, шановні випускники, не забракне сміливості та наполегливості, ви твердо крокуватимете до обраної цілі.

Випускниками закладу є і учні V-х гімназійних класів. Більшість із них продовжить навчання в нашому закладі. Частина - буде навчатися в інших. Хочу, щоб ви правильно розставляли власні пріоритети, досягали поставленої мети, прагнули до досконалості і ніколи не втрачали віри та надії. Пам’ятайте: якщо щось не вийшло з першого разу, то обов’язково вийде з наступного.

Дорогі діти! Сподіваюся, що літні канікули дадуть вам змогу відпочити, загартувати себе, набратися сил перед початком нової подорожі країною Знань. У цей день хочу висловити слова щирої вдячності усім працівникам закладу за самовіддану і натхненну працю, любов до дітей, невтомний творчий пошук та педагогічну мудрість. Щоденно своєю невтомною працею ви допомагали їм пізнавати світ, досягати успіхів, радіти перемогам. Бажаю вам життєвих сил і натхнення! Щиро зичу, аби вогонь творчості та любові до власної професії ніколи не полишав ваших сердець, а всі майбутні задуми та справи повнились світлом, красою і добром!

Для батьків це також зворушливе свято, адже діти дорослішають так швидко. Тож збережіть у пам’яті найкращі миті гімназійного життя та спогади про час, проведений разом!

 Карантин змінив багато чого у нашому житті. І всі ми вийдемо з нього іншими (думаю, не гіршими). Так сталося, що соціальна дистанція нині визначальна. Втім, і дистанційно бачимо, що нам усім потрібно вчитися жити та здобувати знання в інших реаліях, що роль вчителя дуже важлива, що мотивацію потрібно формувати змалку, що зміни потрібні і вони будуть.

Бажаю всім вам насамперед міцного здоров’я, мудрості, терпіння і віри в наших дітей!

 

З повагою, директор Тернопільської класичної гімназії В.К.Тригуба